Året var 1975. Fyra entreprenörer som alla drev varsin snabbmatsrestaurang träffades i norra Sverige. För att göra en lång historia ganska kort bestämde sig dessa herrar för att samarbeta och konceptet Frasses skapades. Platsen var Luleå och detta skedde för snart 45 år sedan. Vad de inte visste då var att de skapade något som på sikt skulle komma att bli ett mycket starkt och populärt hamburgerkoncept.
På den tiden var korven populär på marknaden och självklart var parisaren en storsäljare. Men utvecklingen gick snabbt framåt och några år senare lanserades Skrovmålet. En hamburgermeny som fortfarande är mångas stora favorit och en riktig klassiker hos oss!
Som de flesta redan vet inspirerades grundarna mycket av serien Karl-Alfred och kedjans namn kommer från den store hamburgerätaren Frasse i serien.
Frasses är idag ett välmående koncept med ca 40 restauranger runtom i Sverige. Från Kiruna i norr till Kalmar i söder. Ambitionen är såklart att växa och bli ännu fler restauranger.